Blogspot

Lees hier onze blogs

Week 19 2015

Dit was wel een hele drukke week, geloof niet dat ik eerder zoveel heb gedaan in een week. Het begon vorige week zondag toen ben ik met Anne, Esmeralda en Elisa naar de voorpremiere geweest van Rendez-Vous in Cinemec Ede. Hier mochten we de nieuwste zoutjes van Lays testen onder het genot van een filmpje. De zoutjes waren niet echt om over naar huis te schrijven en de film was ook al niet je-van-het! De film was een verfilming van het boek van Esther Verhoef, nu heb ik het boek niet gelezen, maar het filmeinde vond ik echt ruk, weet dus niet of dat ook zo in het boek was. Verhaal op zich is prima, oke zelfs, alleen het einde vond ik er een beetje aan geplakt, alsof het nu maar klaar moest zijn. Als je van Peter Paul Muller in zijn tol van Martin Morero houdt, zou ik zeker deze film niet gaan kijken, want hier is hij een echte eikel, kan nu niet meer normaal naar Martin Morero kijken! Hierna zijn we nog lekker wezen eten bij de Gelaarsde Kat, altijd lekker en altijd gezellig!

Maandag was ik uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de tomatenkwekerij van La Place in Amsterdam Osdorp. Deze kwekerij heeft grotendeels alleen daklozen, verslaafden en psychiatrische patienten in dienst, apart project. Heel interessant allemaal, rondleiding gekregen, daarna nog ene heerlijke lunch en gebrainstormd over aparte smaakcombinaties. Omdat dit nogal lastig was zonder echte de smaken bij elkaar te hebben, krijg ik nu een krat met ingredienten en moet ik daar iets leuks van brouwen en over bloggen, ben heel benieuwd wat ik ga krijgen en of ik dat hier aan die wat de boer niet kent eet hij niet gezinsleden kan voeren ;-).

Dinsdag was mijn enige vrije dag deze week en toen was ik goed ziek! Het probleem met mij is dat ik nooit koorts krijg en ik loop ook altijd lang door, denk altijd gaat wel over. Dus dinsdag wilde ik naar de dokter, was hij natuurlijk vrij, dus moest ik het uitzingen tot woensdag en dat viel wel even tegen. Moest natuurlijk ook weer lopen met de hond, was net weer mijn beurt, net als met mijn blindedarmontsteking. Halverweg zei Ed, we gaan terug, je ziet een beetje grauw. Daarna als een dood vogeltje op de bank gelegen onder een dekentje.

Woensdagochtend als eerste bij de dokter, bleek een blaasontsteking te zijn waar ik al een tijdje mee liep, kuurtje gehad van 4 pillen per dag, zeven dagen lang en rust. ’s Middags met Esmeralda, Mirjam en Oma Locker naar de begraafplaats geweest en voor oma’s 99ste verjaardag wezen high-teaen bij Wet n Wild. Oma vond het helemaal geweldig, zoiets lekkers had ze nog nooit gegeten en dat dit bestond, ze had zoiets nog nooit gedaan, hartstikke gezellig was het!

Donderdag met Anne en Maureen moesten we ons al vroeg melden bij Avifauna, 08.45 uur om te figureren in de nieuwe film van Bassie en Adriaan. Onze eerste rol was tijdens de vogelshow, die vreselijk lang duurde omdat de vogels de cameracrew niet vertrouwden en dus niet naar beneden wilden komen. Sommigen waren zelfs ontsnapt en wilden helemaal niet meer terug naar hun hok! Daarna zouden we een rol hebben bij de vogelverblijven, maar die werd van 11.30 naar 12.00 naar 14.00 naar 14.30 uur verplaatst en om 15.00 uur hebben we besloten eruit te stappen en om 15.30 uur toen we er weer langs liepen waren ze nog niet begonnen! Maar we waren binnen en konden dus alles zien en doen in Avifauna, wat trouwens echt heel erg leuk is geworden door de komst van de apen, die gewoon langs je voeten rennen en bij je komen zitten! We zijn in de Lori-landing geweest, in de speeltuin, bij de apen, de pinguins, in de Filipijnenhal noem het maar op. Hierna zijn we naar huis gegaan, heb ik voor een weeshuis pannenkoeken staan bakken en toen we Mauren naar huis gingen brengen, hebben we daar in de tuin in het zonnetje nog een rosetje gedronken, een perfect einde van een perfect gezellige dag!

Vrijdag heb ik gewerkt, de hele dag! Het is eigenlijk tegen mijn principe vrijdags te werken en dan zeker tot 17.00 uur, dat is helemaal not done, maar aangezien ik de hele week nog niet had gewerkt, moest ik dus maar 8 uur proppen in de vrijdag! Ik zit dus nog steeds bij de Hogeschool en volgende week ook nog. Misschien wordt het nog een keer verlengd en ik heb sowieso een gesprek bij het ROC, dus kan ik niet meer terecht op de Hogeschool, dan misschien op het MBO.

Zaterdag was ik heel erg blij, want ik ben eindelijk, eindelijk na 16 weken ploeteren, afvallen, erbij, en weer afvallen ben ik sinds zaterdag Obese vrij!! Ik ben nu Overgewicht, maar geen Obese meer en daar ben ik zo blij mee!! Nu heb ik nog steeds een lange weg te gaan, maar Obese ligt achter me! We waren altijd hier in huis Overgewicht, Obese, gezond gewicht, Ondergewicht en nu dus Overgewicht, Overgewicht, gezond gewicht en Ondergewicht!! ’s Middags even naar de Atlas geweest, zijn Anne en ik opgemaakt en Anne heeft een mooi vaasje gemaakt voor me, daarna nog even naar het dorp voor de laatste puntjes op de i voor het kamp.

En vandaag, vandaag was Ed jarig! Staatslot gekocht voor hem, helaas maar 7,50 euro, dus voorlopig nog even doorwerken ;-). Geen ontbijt op bed, want we waren eerder wakker dan de kinderen. Anne heeft wel sinasappels geperst en Marc heeft onder leiding van Ed Danerolles croissantjes gemaakt. Om 12.00 uur kregen we visite en de appeltaart stond toen nog maar net in de oven! Ook nog meteen erachteraan een cheesecake gemaakt, lekker bezig zo op moederdag. Appeltaart was subliem, cheesecake was stukken minder, beetje saai zelfs jammer. ’s Avonds lekker maaltje gemaakt voor Ed, asperges met ham en ei, botersausje, krieltjes en een filetlapje.En dat was mijn moederdag en zijn verjaardag.

Volgende week maar wat rustiger aan doen, fijne avond nog! groetjes Diane

 

Reageer

*