Blogspot

Lees hier onze blogs

Week 32 2013

Soms heb je van die weken dat er helemaal niets gebeurd, een rustig weekje zogezegd en soms heb je van die weken dat alle leuke dingen tegelijk komen. Neem bijvoorbeeld deze week! Maandag met de kids naar de kapper, Marc had zelf een kapsel uitgezocht en het was weer ultrakort, staat ‘m erg goed en bij Anne alleen puntjes eraf. Dinsdag ging Marc logeren bij een klasgenoot en Anne ging cupcakes bakken. Woensdag zijn Anne en ik naar het dorp geweest, kregen we nog een regenbui op ons hoofd ook, WAT, een regenbui, ja een regenbui, dat was lang geleden! Toen hebben we thuis maar een mini-hightea gemaakt voor de gezelligheid. Donderdag zijn we met de trein naar Zandvoort gegaan, we gaan naar Zandvoort al aan de zee. We mochten hier naar de perspresentatie  van de NUNA7 op uitnodiging van de Nuon. Op Zandvoort station werden we opgehaald met de auto en naar het circuit gebracht. Hier kregen we een bandje, want we waren VIP, ja, ja. Dus mochten we naar de VIP-lounge alwaar de lunch al op ons stond te wachten. Broodjes kroket, worstenbroodjes, wrap zalm, verschillende broodjes, yoghurt met vers fruit. Teveel om op te noemen en heerlijk! Na het officiele praatje ging de NUNA7 racen tegen de NUNA6, Segway’s, elektrische fietsen en andere elektrische auto’s. Hierna kwam er nog een spel, soort petje op, petje af. Hier lagen we er al snel uit en toen mochten we zelf alles uit gaan proberen. Marc en Anne gingen op de Segway, ik wilde in het busje van Ed van Nuon, maar overal was het dringen geblazen, totdat een vrouw van Nuon riep dat er plek was in een Tesla Roadster. Dus ik riep meteen JA, IK! Tot groot ongenoegen van anderen, maar dat kon mij niets schelen, ik wilde gewoon eens op dat circuit racen! Ik ben al zo vaak op circuit Zandvoort geweest, maar nog nooit op de baan zelf gereden. Dus mocht ik instappen naast de chauffeur en weg waren we. Ik dacht nog heel stoer, maak wel even foto’s onderweg, ja vergeet het maar. Het was een Tesla Roadster en een cabriolet en we gingen zo hard, was veels te bang dat mijn camera weg zou vliegen! Maar het was in een woord GEWELDIG! Het valt niet te omschrijven, hoe dat voelt, zo scheuren over dat circuit, alsof je on top of the world bent zegt maar, gewoonweg te gek. Na mij mocht Marc ook nog, super natuurlijk en daarna moest de auto opladen en afkoelen, dus Anne kon helaas niet meer. Op een gegeven moment was er nog een plekje vrij in het busje van Ed van de Nuon-reclame, dus toen mocht ze daarin mee over het circuit. Ook leuk natuurlijk, maar dat ging niet zo hard als onze auto.  Het was ook heel cool om de NUNA7 eens in het echt te zien, in het echt te zien rijden en gewoon te kunnen aanraken. Ik vind het zo geweldig dat gewoon studenten zoiets kunnen bouwen, als ouders zijnde moet je dan wel beretrots zijn, super! Ze gaan racen in Australie, twee jaar hebben ze geen goud gehaald, dat willen ze nu weer gaan halen, ik denk wel dat het er in zit! Zou graag mee willen om verslag te doen, lijkt me geweldig, ben alleen bang dat dat er nu net weer niet in zit ;-).  Daarna gingen we weer per taxi naar het station met onze goedgevulde goodiebag. Vrijdag mochten Anne en ik de high-tea uitproberen van Avifauna, die hadden een high-tea sinds kort in het assortiment en zochten mensen om te testen. Nou dat wilden wij wel! Ik moet zeggen, ik heb al meerdere high-teas gehad, maar dit was tot nu toe wel de beste hoor! We hadden onbeperkt thee of koffie, maar ook onbeperkt hapjes, waar vind je dat?? We kregen een etagere met lekkere hapjes, broodjes, verse aardbeien met slagroom en dat was al ontzettend veel. Toen na vijf minuten kwam de serveerster met nog een bord, ja dit zijn de warme hapjes. O, het was echt veel allemaal, voor het eerst dat ik niet eens alles opgegeten heb, erg he. We hebben wel extra aardbeien met slagroom bijbesteld, want we zaten lekker op het terras in het zonnetje en aardbeien met slagroom gaan er altijd wel in. Dit was geen probleem en die kregen we gewoon extra en Anne vond en petit-fourtje erg elkker en die hebben we ook bijbesteld en toen kregen we weer een bord vol!  Het was zalig, de beste high-tea tot nu toe. Als je eens wilt gaan high-teaen zou ik dit inderdaad bij Avifauna doen, lekker in het zonnetje op het terras, alle tijd van de wereld en genieten maar, de prijs is trouwens 16,50 euro p.p., maar je hebt zeker wel waar voor je geld en ik zou zo rond een uur gaan en dan niet lunchen of rond vijf uur en dan je avondeten overslaan ;-). Hierna moesten Anne en ik door naar Alfreds, want daar waren opnames met Gordon voor Help mijn dochter aan de man. Nee, ik ging niet Anne uithuwelijken, wij waren gewoon opvulling en het leek mij een leuke avondinvulling. We werden daar ontvangen met toastjes brie en zalm, daarna kwam de bittergarnituur en toen begonnen de opnames. Veel takes moesten over, maar Gordon was erg grappig. Viel mij reuze mee, heb ontzettend gelachen. Wij zaten lekker achterin, dus vielen we niet op. Hierna was het even pauze en kregen wij patat met truffelmayonaise en daarna was het tijd voor deel 2. Anne wilde vooraan zitten, dus zaten wij vooraan op de 2e rij, full frontal, verschrikkelijk! Dus allemaal niet kijken in januari of juist wel als jullie willen lachen ;-). Anne zat op de hoek en kreeg een bus confetti om mee te schieten, moesten we schieten ging dat ding toch niet open! Dus als de uitzending uitgezonden wordt en jullie zien heel laat nog even confetti schieten, dan is dat onze bus ;-). Was leuk om een keer mee te maken, leuk ook dat het gewoon in Alphen was, gezellige avond gehad. Zaterdag naar de Efteling geweest. Nou, volgens mij was het zwarte zaterdag in de Efteling, man zo druk is het nog nooit geweest! We gaan altijd op zaterdag in het hoogseizoen, want dan kun je blijven tot twaalf uur ’s nachts, maar de wachttijden waren overal een uur of meer, dus ik vraag mij af of het niet slimmer was geweest om gewoon doordeweeks te gaan tot 20.00 uur. Maar we zijn in de Fata Morgana geweest en we zijn geeindigd ook in de Fata Morgana, dat is en blijft verreweg mijn favoriet. Ik vind het zo geweldig, net zo’n sprookje uit duizend-en-een-nacht, zou dat graag eens in het echt zien en beleven. We zijn zelfs dit jaar in de Vliegende Hollander geweest, de wachttijd was dit jaar voor het eerst acceptabel 45 minuten en we hebben Aquanura gezien, erg mooi! Ed is er nu wel klaar mee met de Efteling, zeker na gisteren, volgens mij liep heel Nederland, Frankrijk, Duitsland en Belgie er, niet normaal! We hebben ook nog nieuws gekregen van het KNGF over Dika. Ze heeft erg moeite met het wennen aan het leven in de kennel, dus voorlopig wordt er weinig geoefend met haar en eigenlijk alleen maar gespeeld in het bos met haar trainster om zo haar vertrouwen een beetje te winnen. Zij heeft een mannelijke kennelgenoot, Georgy, daar kan ze het heel goed meevinden en 26 augustus horen we of ze geslaagd is voor de basisopleiding en door mag naar de echte opleiding of dat alles hier stopt. Ikzelf denk dat ze het wel gaat halen, aangezien ze het al tot school geschopt heeft! En vandaag is een rustdag, misschien even cake bakken en wellicht een filmpje kijken op de bank vanmiddag met mijn ogen dicht ;-). Fijne zondag nog! Groetjes Diane

Reageer

*