Blogspot

Lees hier onze blogs

Week 31 2013

Rustig weekje weer. Dinsdag is Anne wezen zwemmen met haar neefje en nichtjes. Dat was heel gezellig volgens horen zeggen. Woensdag zijn Anne en ik naar Den Haag gegaan om te shoppen en ’s middags mee terug te rijden met Edwin. Dat was erg gezellig, eerst begonnen met een ontbijtje bij V&D en daarna de binnenstad onveilig gemaakt. Donderdag ging Marc met de buren mee nar het strand, alsof hij nog niet bruin genoeg was, komt ie weer bruiner terug! Vrijdag kwam de buurjongen logeren en zaterdagavond zijn we uit eten geweest bij Carla’s. Vorige week zijn we bij het Oude Pakhuys geweest, daar hebben we toen de proeverij gedaan. We waren er om 18.45 uur en gingen weg om 23.00 uur! Dat duurde allemaal erg lang, en daarom kregen we een drankje van de zaak, maar het eten was heerlijk en we hadden een AH-bon voor 15% korting. Deze korting ging over de gehele rekening, dus dat was een lekkere meevaller. De proeverij is een echte aanrader, zou ik zeker doen, maar ga dan eens doordeweeks o zo, in ieder geval als het niet zo druk is! Nu waren wij dus bij Carla’s geweest, die hadden als openingsstunt 50% korting en alles van de kaart, 3-gangen menu voor 25 euro. Dus wij allemaal een 3-gangen menu gedaan, behalve Anne, die had alleen hoofdgerecht en toetje. Als voorgerecht was er niet veel te kiezen voor Ed behalve een soep of een carpaccio, want alles was vis voor de rest, beetje jammer. Eten was lekker, maar niet grandioos. De carpaccio was erg weinig en zeer simpel, Marc had tomatensoep en die was lekker zei hij. Als hoofdgrecht had Marc mixed grill, vond ie ook erg lekker en Ed en ik hadden biefstuk. Lekker maar niet bijzonder, zeker de bijgerechten niet. We kregen twee hardgekookte krieltjes erbij, je mes brak er bijna op en dan maar te zwijgen over de broccoliestronk. Een grote broccolistronk op je bord gekwakt, niet erbij of erover heen en zowat niet door te komen zo hard! Dan de sla, een beetje sla en daaroverheen een kwak farmersalade, niet bijzonder en de patat is eigenlijk niet waard om omschreven te worden. Grote patatten, vreselijk volgezogen met vet en allerlei uitgebakken stukjes ertussen bah. Als toetje hadden we allemaal iets anders, Ed had de coupe catastrofe, ijs met caramel en koekjes, erg lekker niet te zoet en zeker niet te overheersend aan caramel, gewoon lekker! Ik had de cheesecake, mmmm lekker, wel klein in vergelijking met Eds en Annes toetje,maar dat is een ander verhaal. Marc had de bacclava met sorbetijs, bacclava was totaal niet zoet, daar was dus de sorbetijs voor, maar dat vond ik nou niet zo’n bijzondere combinatie, jammer. En Anne had de Carla Blanche, hele bergen vanille-ijs met een bol chocolade-ijs met warme witte chocoladesaus en een dikke chunk van pure chocolade.  Erg lekker, maar heel erg veel, dus haar bordje ging niet leeg, maar mensen kwamen wel vragen wat voor toetje dat was, want dan wilden zij dat ook bestellen!  Toen de rekening, ik had gerekend 3x 25,00 door de helft en dan Annes eten erbij en met wat geluk misschien wel de hele rekening door de helft. Helaas, alleen de maaltijd ging door de helft, maar dan alle elementen apart en niet voor 25 euro. Beetje jammer, het was gezellig, maar niet echt een aanrader voor een volgende keer! Maar de proeverij staat nog steeds hoog op mijn lijstje, die wil ik zeker nog eens overdoen! Vandaag de vriezer ontdooid, mooi weer ervoor. Wat een klus is dat ook, maar het is weer gebeurd, dus voorlopig even geen omkijken naar! En nu op naar de zelfgemaakte pizza, fijn weekend nog!! groetjes Diane

Reageer

*